Solar roof

Montageankers voor ballastvrije montagesystemen

De montageankers van Quickslide zijn speciaal ontworpen voor waterdichte en ballastvrije montagesystemen ten behoeve van zonnepanelen,
ventilatieunits en zonnecollectoren op platte en lichthellende daken.
Meer informatie.

Waarom beter zonnepanelen plaatsen op een plat dak zonder ballasttegels!

Platte en licht hellende daken voorzien van bitumen,kunststof of epdm, worden steeds vaker voorzien van zonnepanelen omdat we duurzaam moeten zijn. Hoe duurzaam zijn we eigenlijk bij dit soort daken? Ballast mag/kan eigenlijk op 90% van de platte daken niet worden toegepast omdat de constructie daarop niet is berekend. Daken worden berekend op de hoeveelheid water en sneeuw dat het moet kunnen weerstaan.

De afschot en het aantal hemelwaterafvoeren op grote daken wordt een steeds belangrijker aspect omdat er jaarlijks toch nog verschillende daken bezwijken door een teveel aan gewicht.

 

Stilstaand water is funest voor de dakbedekking.

Stilstaand water zorgt vaak voor een concentratie van vervuiling op deze plaatsen. Hierbij bezinken de fijne vuildeeltjes tot op de dakbedekking, en hechten zich op de boven-deklaag van de dakbaan. Bij indroging van de waterplas krimpt het vastgehechte vuil waardoor spanningen in de boven-deklaag gaat ontstaan. Dit kan leiden tot “mud curling”, een krul-vormige onthechting van de bovenste deklaag van bitumen die veel lekkages kunnen gaan veroorzaken. Rottend blad ,vooral eik en berk, wat opgehoopt ligt op de dakbedekking geeft een agressief looizuur af wat op den duur ook niet bevorderlijk is voor de levensduur.

Veel montagesystemen voor zonnepanelen zijn te zwaar en geven te weinig doorstroomruimte voor blad en vuil.
De meeste systemen waarop de zonnepanelen nu worden aangebracht worden geballast met een hoeveelheid gewicht afhankelijk van het windbelastinggebied. De tegels en de doorstroomhoogte van de montagesystemen aan aflopende zijden zijn de oorzaak van het vuil en blad dat blijft hangen en op den duur in gaat drogen op de dakbedekking en mud curling veroorzaakt. Nieuw aangebrachte dakbedekking kan in geval van slecht onderhoud binnen 7 jaar al lekkages opleveren. Onderhoud op deze plaatsen is voor de dakdekker die een 10 jarige garantietermijn heeft afgesloten bijna niet meer te doen. Gevolg zal in praktijk meestal zijn dat deze dak-garantie zal worden opgezegd. En terecht!

 

Wie is er nu verantwoordelijk voor de waterdichtheid op termijn?

In de praktijk komen we steeds meer toekomstige problemen tegen op daken omdat volgens mij de branches te weinig met elkaar samen werken. Kennisdeling is van groot belang om grote schades ‘En die gaan er komen’
in de toekomst te kunnen voorkomen.

 

  1. De montagesystemen moeten minimaal aan de laagste zijde 10 cm hoog vanaf het dakoppervlak staan zodat blad en ander vuil beter kan doorstromen richting het laagste punt van het dak en het veel makkelijker is voor het onderhoud van het dak.

  2. De montagesystemen moeten worden uitgevoerd met een mechanisch toepasbaar systeem welke ook weer 100% waterdicht kan worden afgesloten met een manchet gelijkwaardig aan de aanwezige dakbedekking. (Uitvoering door een vakkundige dakdekker).

Over QuickSlide

Quick-Slide dakmaterialen is een professionele groothandel in dakmaterialen. Wij leveren een breed assortiment met EPDM dakbedekking, bitumen dakbedekking, vele soorten isolatie, dakafwerking en daktoebehoren zoals de QS PV-ankers.

 

Quickslide facebook Quickslide Linkedin Quickslide Youtube

Bedrijfsgegevens

Quick-Slide Dakmaterialen
Helmkamp 46C
7091 HR  Dinxperlo

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0315-241503
Mobiel: 06-21200650
 
 

Administratieve gegevens

KvK. nummer:
75213761

 

Rekeningnummer:
NL15ABNA0418123640

 

BTW Nummer:
NL860189612B01